Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ستاد اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان؛ رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی صبح امروز-چهارشنبه ۱۴ تیر- درباره موضوع «سینمای کودک چشم اندازها و سیاست ها» با اهالی رسانه گفت و گو کرد.

محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی، سمعی و بصری در دیدار با اهالی رسانه در سی امین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان با اشاره به ضرورت های سینمای کودک گفت: در این سینما باید بتوانیم حرف مان را با رعایت استاندارد و تجربه تبدیل محتوا به تصویر بر اساس انتظارات شکل گرفته مخاطبان در معرض رسانه های بین المللی بیان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با مخاطبان و هنرمندان خود صادق و آرزوهای دست نیافته ای نداشته باشیم.

وی درباره ویژگی های کودکان و نوجوانان گفت: کودک لوح پاک و نقش نگرفته ای دارد که نوستالوژی های بزرگسالان را دارا نیست. بنابراین باید بیش از بزرگسالان برای آن ها پیام ارائه کنیم. از این رو سینمای کودک را از اصلی ترین فعالیت های سینمایی می دانیم. برنامه هایمان نیز در جهت اختصاص سهمی بیشتر برای آن ها باید باشد. برنامه ریزی های سینمای کودک باید زنجیره کاملی را پوشش دهد. ایده یابی، پرداخت و تبدیل آن ایده به محتوا و ساختار دراماتیک و بعد از آن چگونه ساختن و در دسترس قرار دادن در این زمینه حائز اهمیت است.

رئیس سازمان سینمایی، سمعی و بصری همچنین خاطر نشان کرد: امیدواریم بنیاد سینمایی فارابی که وظیفه ایجاد شرایط حیات طبیعی را برعهده دارد، در آینده نزدیک در این زمینه برنامه های خود را مطرح کند و نقص ها و بی مهری ها در برنامه ریزی برای سینمای کودک برطرف شود. همچنین از رسانه ها انتظار داریم با نگاه پیش برنده خود این برنامه ریزی ها را اجرایی کرده و به ثمر برسانیم. این مقدمه برای تشریح ضرورت های پرداختن به سینمای کودک و نوجوان و رویکردهایی است که باید برای آینده سینمای کودک و نوجوان در نظر بگیریم.

نتیجه تشکیل شورای راهبردی سینمای کودک و نوجوان تدوین برنامه ای جامع بوده است

رییس سازمان سینمایی همچنین از تدوین برنامه جامع سینمای کودک و نوجوان خبر داد. حیدریان درباره دستاوردهای شورای راهبردی سینمای کودک و نوجوان در یکسال تشکیل آن بیان کرد: حاصل تشکیل این شورا تدوین یک برنامه جامع بوده است. اما نیاز به اصلاحاتی دارد. برای مثال نیروهای جوان کمتر در آن شورا بودند. سینمای کودک نیاز به جسارت مورد نیاز، قدرت خلاقیت و به کار گیری بدعت را دارد که از عهده جوانان بر می آید. جوانانی که خلاق اند و آمادگی دارند ذوق و استعداد خود را در حوزه کودک به کار گیرند. زمینه توفیق بیشتری را در سینمای کودک و نوجوان خواهند داشت. ما تلاش می کنیم با توضیح و کارشناسی سینماگران مستعد جوان را به فعالیت بیشتر در سینمای کودک و نوجوان دعوت کنیم. در ترکیب جدید این شورا از سینماگران جوان کمک خواهیم گرفت.

تجهیز سالن برای نمایش فیلم های کودک و نوجوان در اولویت قرار می گیرد

رییس سازمان سینمایی همچنین گفت: تجهیز سالن هایی که پذیرای فیلم های کودک ونوجوان و آثار سینمایی برای خانواده ها هستند، در فعالیت های جدید سازمان سینمایی در اولویت است.

وی درباره وضعیت نمایش فیلم های کودک و نوجوان در دیدار با اهالی رسانه گفت: عمده فعالیت ما در زمینه آماده سازی و تجهیز سالن ها و تلاش برای کمک به ایجاد تعداد بیشتری از سالن ها و آماده کردن آن ها برای نمایش فیلم های کودک و نوجوان و آثار مرتبط با خانواده ها است.

وی یادآور شد: برخی سالن ها نیاز به بازسازی دارند و بیشتر توجه مان را معطوف به سالن هایی می کنیم که قرار است فیلم های کودک و نوجوان در آن به نمایش در آید.

وی درباره اهمیت توجه به بهره گیری از مطالعات میان رشته ای در حوزه سینما عنوان کرد: سینما نیاز به علوم میان رشته ای دارد. سینما از مجموعه هنرها بهره می برد تا خود را به عنوان هنر جامع عرضه کند. هنر جامع حتما و قطعا باید تخصصی باشد. سینما باید از تجربه و علم سایر دانش ها بهره بگیرد. باید تلاش کنیم سینما را علمی تر و کاربردی تر هدایت کنیم.

وی درباره شرایط اقتصادی سینما نیز توضیح داد: صنعتی شدن سینما راهکاری برای رسیدن به توسعه اقتصادی در این هنر است. تلاش می کنیم سینما را در فرصت کوتاهی با قواعد صنعتی شدن وفق دهیم. ساختار و تشکیلات سینما نیاز به تغییراتی دارد.

جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان می ماند

رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه جشنواره ها باید هزینه های خد را تامین کنند از ماندگاری جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان خبر داد.

حیدریان در نشست با اهالی رسانه در اصفهان اظهار کرد: بنا نداریم هزینه ای برای برگزاری جشنواره ها داشته کنیم. بلکه جشنواره ها خود باید بتوانند هزینه هایشان را در تعامل با بنگاه های اقتصادی و شهرداری ها تامین کنند.

وی یادآور شد: شهرداری ها در همه جای دنیا در برگزاری جشنواره ها نقش جدی ایفا می کنند. من لازم می دانم از مردم شریف اصفهان و میزبانی شان تشکر کنم. این میزبانی در شوق و دغدغه آن ها نسبت به برگزار شدن جشنواره فیلم کودک و نوجوان پیداست.

رییس سازمان سینمایی تصریح کرد: این جشنواره برای اصفهان است. ما باید تلاش کنیم رگ حیات آن را از تنها یک کانال و مسیر خارج کنیم. صنایع مستقر در اصفهان سرمایه گذاری خوبی در ورزش دارند و می توانند با حداقل حمایت ها ضامن ثبات برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان باشند. بی شک تاثیر فرهنگی آن در اصفهان، ایران و حتی سینمای جهان احساس خواهیم کرد.

حیدریان درباره برنامه های حمایتی از فیلم های پرمخاطب کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز عنوان کرد: در تحقق نهضت تولید محتوا بدون همکاری استان ها موفق نیستیم. بنابراین بخش عمده ای از حمایت های تولیدی ما معطوف به حمایت آن هاست. نمایش می تواند مکمل این فعالیت های تولیدی باشد. این نکات در تعامل با استان ها دیده شده است.

وی ادامه داد: برخی فیلم های پرمخاطب کودک و نوجوان از فقر تکنیکی رنج می برند. در حالی که موضوعات آن ها در بهره گیری از تکنیک بالاتر می توانست آن ها را در بازارهای بین المللی موفق کند و در حمایت ها باید به تکنیک توجه کنیم. همچنین توافقات با آموزش و پرورش می تواند به احیای دوباره زنگ سینما منجر شود.

سینمای کودک و نوجوان در اولویت برنامه ریزی های سازمان سینمایی

حیدریان در ادامه با بیان اینکه سینمای کودک و نوجوان اولویت ما در دوره جدید فعالیت هایمان است توضیح داد: فرض ما دیده شدن سینمای کودک و نوجوان ایران در سینمای بین الملل است.

وی ادامه داد: در حوزه تکنولوژی تکنیک های انتقال و تبدیل محتوا را تامین و حمایت می کنیم.

رییس سازمان سینمایی یادآور شد: بازارهای فیلم کودک و نوجوان را در دسترس می کنیم. بخشی از این بازارها بازسازی سالن ها وایجاد آن هاست که به تمایش فیلم های کودک اشتغال خواهد داشت. در پایان به دلیل تخصصی بودن سینمای کودک در بنیاد سینمایی فارابی از کارشناسان و متخصصان حوزه های مورد نیاز دعوت می شود تا از دانش آن ها برای نیازسنجی درست کودکان بهره برداری شود.
501

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۶۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، کارگردان فیلم سینمایی «لازانیا» درباره ساخت فیلم انیمیشن و ارتباط بهتر مخاطب با این آثار گفت: من به سینمای انیمیشن نیز علاقه دارم و اتفاقاً دو طرح برای ساخت اثر در این قالب نوشته‌ام. من هیچ‌گاه به دنبال کسب جایزه از جشنواره‌ها نبودم و سینمایی که مورد علاقه‌ام بوده را دنبال کردم و در فیلم‌هایم به فضای فانتزی همواره توجه داشته‌ام. سینمای من غیر از فیلم «دزد و پری» که مختص مخاطب خردسال است، معمولاً سینمایی است که مخاطبش خانواده‌ها هستند و سعی دارم قصه‌پردازی کنم و فانتزی را هم به خوبی می‌شناسم. سریال «دیو و ماه پیشونی» همزمان در چهار پلتفرم پخش شد توانست جزو پربیننده‌ترین سریال‌های کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی باشد. در این سریال سعی کردم خانواده‌ها و کودکان را به شاهنامه و کتابخوانی علاقه‌مند کنم و جالب است که در زمان پخش خانواده‌هایی که حتی بچه‌های ۵ یا ۶ساله داشتند و بچه‌هایشان توان خواندن و نوشتن نداشتند هم از علاقه‌مند شدن آن‌ها به شاهنامه می‌گفتند و این برای من اتفاق بسیار خوشایندی بود. متأسفانه همانطور که پیش‌تر گفتم شرایط سینمای کودک بسیار بد است و اگر حمایت نهادهای دولتی نباشد ساخت فیلم تقریباً غیرممکن است. همیشه مسئولان شعارهای خوبی برای حمایت از این سینما مطرح کرده‌اند اما هیچ‌گاه عملکردی که شاهد بودیم در حد شعارهای مطرح شده نبوده و واقعیت موجود در سینمای کودک بسیار ناامیدکننده است.


این کارگردان درباره موضوع فیلم «والدین امانتی» توضیح داد: اولین مسئله‌ام برای ساخت یک فیلم کودک و نوجوان سرگرم‌کننده بودن اثر است. در «والدین امانتی» یکی از مفاهیمی که مدنظر داشتم مسئله محیط زیست بود. متأسفانه محیط زیست ما با بی‌توجهی در خطر از دست رفتن است و به نظر من بسیار مهم است که نسل جدید نگاهی دلسوزانه به محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: لوکیشن فیلم «والدین امانتی» در جنگل‌های هیرکانی است که درخت‌هایی مربوط به قرن‌ها قبل در آن حضور دارند و شاید برخی درختان مربوط به چهارهزار سال پیش باشند اما متأسفانه امسال شاهد بودم که نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار درخت را قطع کرده‌اند تا یک پارکینگ بسازند و اتفاقاتی اینچنین نشان می‌دهد که ما درباره محیط زیست نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. همانطور که گفتم یکی از دغدغه‌های من همین مسئله بود و قصد داشتم اهمیتش را به کودکان گوشزد کنم و فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله برای نجات محیط زیست این است که به کودکانمان حفاظت از آن را آموزش دهیم. موضوع بعدی که در این فیلم مدنظر داشتم موضوع خانواده و احترام به پدر و مادر بود. خانواده برای من کلمه‌ای قابل احترام است و سعی کردم در قالبی سرگرم‌کننده اهمیت آن را برای کودکان و نوجوانان بازگو کنم.

قناعت در پایان اظهاراتش تأکید کرد: خوشبختانه از نتیجه کار و محصول نهایی رضایت دارم و اکران آنلاین نیز تا الآن برایم با بازخوردهای خوبی همراه بوده و از مسئولان فیلم‌نت نیز تشکر می‌کنم که شرایطی را برای اکران این اثر فراهم کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900919

دیگر خبرها

  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • برنامه بی‌واسطه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟