Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@11:01:35 GMT

برگزاری جشنواره فیلم کودک در اواخر مهرماه

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۱۲۴۴

برگزاری جشنواره فیلم کودک در اواخر مهرماه

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: به زودی فراخوان جشنواره فیلم کودک با تغییراتی که به اقتضای شرایط کرونا است، منتشر خواهد شد. این جشنواره در بازه زمانی ۲۷ مهر تا ۲ آبان برگزار و تاکنون بیش از ۱۰۰ فیلم زنده و انیمیشن و فیلم کوتاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا تابش در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی که با موضوع "سرنوشت رویدادهای فرهنگی و هنری در شرایط شیوع ویروس کرونا" برگزار شد، اظهار کرد: با مطرح شدن ویروس کرونا و بحث فاصله گذاری اجتماعی، سینماها و بخش‌های فرهنگ نیز مانند دیگر فعالیت‌ها به تعطیلی کشیده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقریباً اولین چیزهایی که از کرونا ضربه خورد بخش فرهنگ بود و در حاشیه شیوع این ویروس بسیاری از رویدادها و اکران‌های خصوصی و جشنواره‌ای مختلف تعطیل شدند و ظاهراً تا پایان امسال با این بیماری درگیر هستیم.

تابش در مورد ارزیابی فعالیت جامعه هنری در زمان کرونا گفت: سینمای ایران در آغاز سال ۱۳۹۹ فعالیت‌های خود را به صورت ویژه‌ای آغاز کرد و تعداد آثار سینمایی که به صورت آنلاین اکران شدند نسبت به سال‌های گذشته افزوده شد و تجربه اکران آنلاین که به نوع خود تجربه متفاوتی در عرصه فرهنگ و هنر بود نیز انجام شد. درست است که مهر تعطیلی بر فعالیت‌های میدانی زده شد، اما جامعه هنری خود را با شرایط خاص این روزها تطبیق داد.

وی افزود: با ادامه دار بودن سیر زمانی بیماری کرونا این ما هستیم که باید خود را با این شرایط سخت وقف دهیم و این موضوع نیز باید در نظر گرفته شود که پروتکل‌های طراحی شده نیز تحت تأثیر عناوینی از جمله مباحث اقتصادی و اجتماعی متغیر است. اما می‌توان گفت کرونا در کنار تمامی محدودیت‌هایی که برای رویدادهای فرهنگی هنری ایجاد کرد، فرصتی برای پیشرفت و عرضه هر چه بیشتر آثار فرهنگی هنری در بستر اینترنت و فضای را نیز فراهم آورد. به طور کلی کرونا بهانه‌ای برای پیشرفت شتاب زده تحول دیجیتال در عرصه فرهنگ و هنر شد.

جشنواره فیلم کودک چگونه برگزار می‌شود؟

وی درباره چگونگی برگزاری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم کودک، توضیح داد: با توجه به بین‌المللی بودن جشنواره فیلم کودک در اوایل اردیبهشت‌ماه و در اولین جلسه مدیران و شورای سیاست‌گذاری جشنواره از ما خواسته شد با در نظر گرفتن دو سناریو برنامه‌ریزی کنیم؛ بدین صورت که بخش بین‌المللی به صورت آنلاین و در صورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورات لازم از سوی ستاد مقابله با کرونا، در بخش ملی برنامه‌ها به صورت فیزیکی و اجرایی باشد و در غیر این صورت با آماده‌سازی زیر ساخت‌های لازم این بخش نیز به صورت آنلاین برگزار شود. در این صورت جشنواره گستره وسیعی‌تری از مخاطبین را پوشش می‌دهد و حضور در بازار مجازی نیز می‌تواند تجربه‌ی ویژه‌ای باشد ضمن اینکه می‌توان از حضور میهمانان برجسته‌تری استفاده کرد. همچنین جنبه‌های حقوقی و تجربه دیگر کشورها در برگزاری جشنواره به صورت آنلاین نیز در حال بررسی است.

تابش ادامه داد: فراخوان المپیاد فیلم سازی نوجوانان در دو روز گذشته منتشر شد و به زودی فراخوان جشنواره فیلم کودک نیز با تغییراتی که به اقتضای شرایط کرونا است، منتشر خواهد شد. این جشنواره در بازه زمانی ۲۷ مهر تا ۲ آبان برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۱۰۰ فیلم زنده و انیمیشن و فیلم کوتاه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. همچنین در دیگر بخش‌های جشنواره نیز هم فراخوان‌ها منتشر خواهد شد.

بخش دولتی خواهان تحول دیجیتال فرهنگی است؟

مدیرعامل بنیاد سینایی فارابی در خصوص همکاری دولت با تحول دیجیتال فرهنگی اظهار کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌هایی در جهت راه‌اندازی بخش دیجیتال اداره فرهنگ و ارشاد وجود دارد و وزارتخانه متناظر با هر معاونت برنامه اقدام عملیاتی برای ورود به عرصه دیجیتال دارد. به نوعی می‌توان گفت کم کاری‌هایی که طی سال‌های گذشته گاهاً به صورت ناخواسته در جریان آن بودیم می‌تواند با این تحولات جبران شود.

وی ادامه داد: برشی از این برنامه که مربوط به سینما است و در اختیار ما قرار گرفته، در تعامل بین سازمان سینمایی و مؤسسات تابع و مرکز رسانه‌هایی دیجیتال قرار گرفته است و باید بپذیریم سامانه‌هایی که در خدمت سینما هستند رقیب و دشمن سینما نیستند و می‌توانند در کنار سینما سرویس‌های خوبی را به مخاطبان برنامه‌ها سینمایی بدهند.

تابش با بیان اینکه در سال جاری جشنواره‌های مختلفی فعالیت خود به صورت آنلاین را اعلام کردند، افزود: بخش‌های جدیدی که به صورت یک فرصت بر اثر بیماری کرونا ایجاد می‌شوند می‌توانند در سال‌های آینده بخش‌های انضمامی جشنواره‌های سنتی باشند. بنابراین حتی پس از پایان بیماری کرونا امتیاز ویژه‌ای که برای رویدادهای فرهنگی و هنری ایجاد می‌شود شکل‌گیری بخش جدیدی تحت عنوان بخش دیجیتال یا آنلاین است.

"کَن" هم مجازی شد

علیرضا تابش گفت: تجربه ایجاد شده برای سایر کمپانی‌های فیلم سازی در دو تا شش تیرماه در بازار مجازی جشنواره کن ۲۰۲۰ را می‌توان یک تجربه بسیار ویژه و متفاوت خواند. در این بازه زمانی فرصت بسیار خوبی در اختیار کشورهایی که در بازار حقیقی کن نادیده گرفته می‌شدند قرار گرفت همچنین در هزینه‌هایی مادی بسیار صرفه‌جویی شد. پلت فرمی که کن ۲۰۲۰ با بهره‌گیری از هوش مصنوعی طراحی کرده بود شما را به همفکرانتان وصل می‌کرد، البته معایبی نیز از جمله عدم حضور فیزیکی در فضای جشنواره وجود داشت.

مدیرعامل بنیاد سینایی فارابی تاکید کرد: نظریه‌های جدید به نوعی اثبات کرد که فضای مجازی فرصتی برای تحت پوشش قرار دادن گستره وسیع‌تری از مخاطبین را ایجاد می‌کند، اما این امتیاز مستلزم همکاری نهادهای مانند کانون پرورش فکری، آموزش پرورش، تلویزیون ملی و بخش خصوصی است؛ در غیر این صورت ما از قطار این بخش عقب می‌مانیم و در نهایت به بخش فرهنگ بیش از چیزی که هم اکنون شاهد آن هستیم زیان وارد می‌شود.

تابش با بیان اینکه "برای آنکه بار فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی بیشتر شود نیازمند زیر ساخت‌هایی هستیم" اظهار کرد: در گفت‌وگوی که با معاون وزارت ارتباطات داشتم صحبت در این خصوص بود که اگر اراده دستگاه‌های فرهنگی بر این باشد که این کار را به صورت جدی عملی کنند زیر ساخت‌ها موجود است و این تضمین داده شده که کمک‌های لازم هم در بخش خصوصی و هم در پایتخت و سایر استان انجام خواهد شد.

برنامه‌های فارابی در آستانه صده جدید

تابش در خصوص نقش بنیاد سینمایی فارابی در ترویج بخش دیجیتال در رسانه گفت: از دو سال گذشته سند تحول بنیاد سینمایی فارابی با کمک برخی از متخصصین و گفت‌وگوهای منظم با فعالان سینمایی ایران و مدیران سینمایی تنظیم شد. در زمستان سال گذشته طبق جمع بندی‌های سازمان سینمایی مؤسسه‌های رسانه‌های تصویری در بنیاد فارابی ادغام شد و دارایی‌های معنوی، مادی و برخی از وظایف آن به بنیاد فارابی سپرده شد.

وی افزود: در حال ورود به صده جدید هستیم و وقتی رسانه‌های تصویری که در دهه ۷۰ تأسیس شده با بنیاد فارابی ادغام می‌شود، پس باید برخی برنامه‌ریزی‌ها و رویکردهای جدید در بنیاد سینمایی فارابی دیده شود. مهم‌ترین این رویکردها توجه به رسانه‌های نوین در عرصه صنعت هنر و سینما است و به طور جد مورد تأیید مسئولان بنیاد سینمایی فارابی قرار گرفت. در پی به روز رسانی و تحول اهداف و عملکردهای بنیاد سینمایی همسو با سلیقه مخاطبین هستیم و در این میان توجه به تغییراتی که در توسعه بازار ایجاد شده با مشارکت بخش خصوصی از جمله نکات مهم است.

آثار با هزینه تولید بالا وجود ندارند

تابش در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط موجود اکران و بی ثباتی اوضاع سینمایی در خصوص تولیدات با هزینه‌های بالا که ممکن است برای بنیاد سینمایی فارابی زیان بار باشد چه اقدامی انجام شده گفت: هزینه تولیدات فیلم که در گذشته تماماً بر عهده بنیاد سینمایی فارابی بود، هم اکنون در میان چندین نهاد تقسیم شده و باید تجدید نظرها لازم در خصوص این تولیدات انجام شود. اما در تولیدات اخیر پروژه سنگینی با هزینه‌های بالا وجود نداشته است.

مدیرعامل بنیاد سینایی فارابی تاکید کرد: بخشی از تولیدات فیلم‌ها در زمستان سال گذشته به پایان رسید که نه هنوز به پرده اکران رسیده‌اند و نه در جشنواره حضور پیدا کرده‌اند. جشنواره جهانی فجر نیز به دلیل تداخل با آغاز شیوع بیماری کرونا ناگزیر به تعویق افتاد و امسال برگزار نشد.

کد خبر 433577

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جشنواره جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک فراخوان جشنواره علیرضا تابش بنياد سينمايي فارابي بنیاد فارابی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی رویدادهای فرهنگی سینما سینما ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بنیاد سینمایی فارابی جشنواره فیلم کودک مدیرعامل بنیاد صورت آنلاین بیماری کرونا فعالیت ها برنامه ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۱۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در عین حال توضیحاتی درباره روند انتخاب رایزانان فرهنگی،‌ ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری و ... ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزارکنندگان این دوره از جشنواره، گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب «دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب» اظهار کرد: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی‌الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است

وی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند. بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌ اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است. همچنین افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وزیر فرهنگ در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران، افزود: تلاش می‌کنیم کار ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری را امسال به پایان رسانیم. کارگردان آن مشخص شده و در حال آماده‌سازی فیلمنامه است ولی چون قرارداد بسته نشده، فعلا نام ایشان را نمی‌آورم.

وی در عین حال تصریح کرد: بنیاد سینمایی فارابی در حال انعقاد قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده کار ساخته می‌شود. نمی‌خواهیم کیفیت را فدای کمیت کنیم، کار خوب باید ساخته شود.

وی همچنین با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی ادامه داد: ما ۶خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم و باید تقویت شود. در این سفر، آقای رئیس جمهور عنایت ویژه‌ای روی بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشتند و انشاالله این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالایی از هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه رو بودیم. چهار تفاهم‌نامه همکاری از پنج تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و نیز در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های فی‌مابین بود.

اسماعیلی ادامه داد: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در بخش بین‌الملل هستیم و شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وزیر فرهنگ گفت: در روزهای آینده نیز یکی دو سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت. احتمالا آذربایجان و انشاالله یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند.

وی درباره نتایج سفر به پاکستان و سریلانکا از جمله ساخت فیلم سینمایی مشترک با پاکستان در خصوص اقبال لاهوری گفت: خیلی خوشحالم که امسال را با همین کارهای مشترک که وعده داده بودیم آغاز کردیم. کار مست عشق هم دیدم و با استقبال خوب اهالی سینما رو به رو شده و روزهای اول بالاترین حد نصاب‌ها را به دست آورده است.

وی افزود: به هر حال، این پاسخی به برخی از دوستان است که فکر می‌کنند فقط فیلم‌های طنز فروش دارد. این نشان می‌دهد که اگر کار، کار خوبی باشد طنز و غیر طنز ندارد و مخاطب استقبال می‌کند. گو این که سال گذشته از بچه زرنگ که یک پویانمایی درباره حضرت علی‌ابن موسی الرضا (ع) بود این استقبال شد.

اسماعیلی گفت: روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد. هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت. همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت گیرد.

وی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز تاکید کرد: تقریبا در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند. به همین دلیل تحولات مهمی در حال وقوع است. یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آنهاست.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و ما با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی درباره روند برگزاری جشنواره امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست. امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا ۱۱ ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

اسماعیلی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از مرو هم حضور داشته باشند. در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که‌ در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مهمترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال این است که در میدان رفته است. در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره، به روستاها و عشایر رفته است. این اتفاق مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

اسماعیلی درباره مشکلات بودجه‌ای برای حریم تئاتر شهر، بیان کرد: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است. صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و آقای اسلامی گزارشی از روند آن دادند و اقدامات بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدمحمد هاشمی (جانشین وزیر فرهنگ)، سیدمحمود اسلامی (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ)، فرهاد قائمیان (دبیر بیست‌ و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع))، سعید زمانی (مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع))، محمدحسین لطیفی /0دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان) و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا (ع) می‌سازد
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا(ع) می سازد
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی