Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@10:43:18 GMT

حلقه مفقوده سینمای کودک مدیریت است

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۳۴۳۹

حلقه مفقوده سینمای کودک مدیریت است

شامگاه جمعه دوم آبان‌ماه هشتادمین قسمت از برنامه سینمایی هفت روی آنتن شبکه سه سیما رفت.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی برنامه، در هشتادمین قسمت از برنامه «هفت» شب گذشته دوم آبان وحید نیکخواه آزاد و غلامرضا رمضانی در مورد ظرفیت‌های فیلم‌های کودک در سینما صحبت کردند و محمدرضا کریمی صارمی به تشریح عملکرد یک ساله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق روال هر هفته میز رسانه با حضور کارشناسان رسانه به بیان اخبار مهم سینمایی پرداخت و میز نقد هم فیلم «داستان یک کارآگاه» اثر ویلیام وایلر را نقد کرد.

حلقه مفقوده در سینمای کودک مدیریت است

در اولین میزگرد برنامه «هفت» وحید نیک خواه آزاد و غلامرضا رمضانی از کارگردانان پیشکسوت سینمای کودک درمورد وضعیت حال حاضر این ژانر سینمایی صحبت کردند.

نیک خواه آزاد در ابتدا گفت: سینمای کودک ما اسباب و نیروی انسانی و مخاطب وضعیت خوبی دارد اما اتفاق‌های لازم نمی‌افتد؛ درد این است. ما حتی تاریخی برای سینمای کودک داریم و باید بررسی کنیم که چه شد که در دوره‌ای آن اتفاق طلایی افتاد و دیگر نمی‌افتد. پرتوی وقتی «گلنار» را ساخت ۳۲ سال داشت. سی سال از آن موقع گذشته است. یعنی کارگردان مستعد و سی سال تجربه اما اتفاق لازم نمی‌افتد. به نظرم حلقه مفقوده مدیریت سینما است، انگار سینمای کودک جایی در سپهر سینمای ایران ندارد.

وی افزود: آن زمان ما دسترسی زیادی به فیلم‌های جهان نداشتیم به کتاب‌ها و مجلات سینمایی هم همین طور اما واقعاً کارهای خوبی ساخته شد. اما الان شرایط در این زمینه بهتر است اما سیستمی برای تولید اثر وجود ندارد. اگر انسان در دوره خودش کودکی نکند بعداً کودکی خواهد کرد. اگر برای کودکان اثر نسازیم این در آینده بچه‌ها تأثیر خواهد گذاشت. آثار خارجی هم شاید به درد ما نخورد زیرا یک شبیه خون فرهنگی است.

غلامرضا رمضانی در ادامه عنوان کرد: سینمای کودک در سینما تنهاست. برای سینما اتفاقات زیادی افتاد اما برای سینمای کودک اتفاقی نیفتاده است زیرا آن را رها کرده‌اند و اهمیتی به آن نمی‌دهند. انگار کارهای مهم‌تری از سینمای کودک دارند. در سی سال پیش آن فیلم‌ها با شرایط زمان خود همراه بود اما الان این گونه نیست.

وی یادآور شد: کارها و تصمیمات ما متکی به شرایط و برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌ها است. قدیم‌تر این برنامه‌ریزی برای سینمای کودک وجود داشت اما الان این‌طور نیست. آن موقع خود مدیران برای کار به سراغ ما می‌آمدند در حالی که الان اما بر عکس شده است. برای تأیید یک فیلمنامه یک سال یا د سال باید تلاش کرد. اگر آنجا تأیید شود در مرحله تخصیص بودجه و امکانات در گل می‌ماند.

امکان برگزار نشدن جشنواره پویانمایی در اسفند

در میزگرد دوم برنامه «هفت»، محمدرضا کریمی صارمی به تشریح عملکرد یک ساله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت.

وی در این باره گفت: کانون پرورش فکری تولیدات زیادی دارد که بخشی از آن، تولید آثار سینمایی است. از ۲ سال گذشته وضعیت کانون بهتر شده است. ۲۰ انیمیشن در دست کار داریم و به زودی اولین آن به ثمر خواهد رسید. یک فیلم سینمایی دیگر به نام «یدو» داریم که به جشنواره فجر خواهد رسید. از قدیم در جشنواره‌های جهانی کانون حضور پر رنگی داشته است و بالای ۲۰۰۰ جایزه جهانی برده‌ایم.

وی متذکر شد: ۱۱ فیلمِ کانون در کتاب‌های درسی خارج از کشور تدریس می‌شود. کانون نزدیک به هزار کتابخانه دارد که باعث تداوم تعامل با کودکان است که حتی در این کتابخانه ها کار سینمایی هم انجام می‌شود. وجود مدیران دلسوز و نبود بودجه‌های زیاد باعث شد اتفاقات خوبی بیفتد و حتی ما فیلم خوب بسازیم. جشنواره انیمیشن برای برگزاری آماده کار است تاکنون آثار زیاد و خوبی به دبیرخانه دائمی رسیده است اما شاید در اسفند برگزار نشود زیرا نمی‌خواهیم جشنواره را به صورت آنلاین برگزار کنیم. اکران آنلاین ممکن است به فیلم‌ها ضربه بزند. از طرفی دیگر نمی‌خواهیم به سلامت جامعه هم ضربه بزنیم. شاید مجبور شویم تاریخ برگزاری را به تعویق بیندازیم.

چالش‌های انتخاب منوچهر شهسواری در میز رسانه

میزگرد سوم برنامه «هفت» به بررسی اخبار مهم سینمایی پرداخت.

در این بخش ایزد مهرآفرین درباره انتخاب منوچهر شهسواری به عنوان مدیرعامل خانه سینما گفت: من بعید می‌دانم صراحتی در اساسنامه وجود داشته باشد. بند کمی تفسیر پذیر است. بعید می‌دانم در جایی که نماینده وزارت ارشاد است و اعضای هیأت مدیره وجود دارند، تخلفی باشد و به نظر می‌رسد این بند قابل تفسیر بوده است. در صنوف‌های دیگر هم همین طور است و شاید مدیرعاملی چندین دوره در این جایگاه باشد.

امیرحسین مکاریانی نیز در ادامه بیان کرد: نکته جالب این است که آقای شاهسواری بازنشسته‌اند و بد نیست برای استراحت به سفر بروند و بگذارند جوانان هم این مسندها را تجربه کنند. نکته دیگر من در مورد جشنواره کودک است. سوال اصلی اینجاست که ما برای کدام کودک فیلم می‌سازیم. برای کودکان دهه ۶۰ و ۷۰ یا کودکان دهه ۹۰. کودک دهه ۹۰ دچار توسعه تفکر است اما مدیران همچنان همان تفکر دهه شصتی را دارند.

ایزد مهرآفرین در ادامه درباره جشنواره کودک افزود: بحث جشنواره کودک مورد انتقادات زیادی است. در مورد اینکه آیا اصلاً این جشنواره‌ها آثار درخوری دارند. خیلی از این فیلم‌ها حتی برای ما جذاب نیست. در سینمای کودک تولید اثر دچار مشکل است. در دهه شصت حتی فیلم‌های هنری هم برای سینمای کودک بود. این باعث توسعه در سینمای کودک بود اما این توسعه الان دیگر وجود ندارد و این به نظام تولید در این حوزه باز می‌گردد.

میز نقد این هفته برنامه «هفت» با حضور مسعود فراستی، شاهین شجری کهن و جواد طوسی به نقد و بررسی فیلم سینمایی «داستان کارآگاه» اثر ویلیام وایلر پرداخت.

کد خبر 451495

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برنامه هفت سینمای کودک سینمای کودک و نوجوان سینما سینما ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای سینمای کودک برای سینما فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۳۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی بیشترین تعداد دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک داوودی در دیدار با شهردار گناباد با بیان اینکه بیشترین تعداد دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور در خراسان رضوی است اظهار کرد: این استان از ظرفیت‌های خاصی در تولید فیلم کوتاه برخوردار است.

وی از انجمن سینمای جوانان گناباد به عنوان یکی از دفاتر موفق استان خراسان رضوی یاد کرد و افزود: این انجمن در ارزیابی های انجام شده با برخورداری از بزرگترین کارگاههای فیلمسازی کشورمان و حتی خاورمیانه در جایگاه مناسبی در فیلمسازی جهان قرار دارد.

مدیر املاک و مستغلات انجمن سینمای جوانان ایران افزود: انجمن سینمای جوانان گناباد با برخورداری از ظرفیتهای هنرمندان مستعد و توانمند و نگاه مثبت مسوولان به این جایگاه رسیده است.

داوودی با بیان اینکه انجمن سینمای جوانان ایران تنها انجمن بین المللی کشور است که فیلمهایش به جشنواره های خارجی راه می یابد، خاطرنشان کرد: توانمندی های هنرمندان و فیلمسازان ایرانی در قالب انجمن سینمای جوانان در جشنواره های مهم بین المللی و جهانی به نمایش گذاشته می شود و این ظرفیت مهمی برای معرفی فیلمسازی کشور در دنیا به شمار می شود.

گفتنی است؛ انجمن سینمای جوان گناباد که از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز کرده است، هم اکنون در رشته‌های آموزش عکاسی، کارگردانی، فیلمنامه نویسی، تدوین، صدابرداری و صداگذاری، تصویربرداری، فیلم داستانی، مستند و تجربه گرا فعالیت می‌کند.

کد خبر 6092451

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی بیشترین تعداد دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور را دارد
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود